Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Diktafon – naprava, ki jo je vedno dobro imeti pri roki

Diktafon je naprava, ki je na trgu prisotna že veliko časa. Ker pa se tehnologija izpopolnjuje, ga danes lahko dobimo že v zelo različnih oblikah, tudi takih, da ne bi nihče posumil, da gre za tovrstno napravo.

Diktafon se uporablja za različne namene. Ponavadi z njim posnamemo kak intervju ali pa se posnamemo ter posnetek uporabimo za kakšne raziskovalne namene. Žal pa je danes tako, da diktafon uporabljamo tudi za bolj delikatne zadeve. Lahko npr. na skrivaj posnamemo kak pogovor oziroma dialog in nam to potem služi kot dodatno gradivo za dokazovanje marsičesa. Ravno zaradi tega je tehnologija poskrbela, da se lahko diktafon kupi v obliki marsičesa in tako nasprotna stran niti ne bo posumila, da ga imamo in da bomo z njim kaj posneli.

V zadnjem času je izredno priljubljen diktafon v obliki USB ključka, saj je tudi izredno funkcionalen ter preprost za uporabo. Kupimo ga lahko marsikje, toda najbolje ga je kupiti in tudi druge vrste diktafona v prodajalni, ki se imenuje Spyshop.

V nadaljevanju si poglejmo nekaj pomembnih lastnosti, ki jih ima omenjeni diktafon. Na podlagi tega se boste lahko še hitreje odločili za nakup diktafona. Skratka, tovrstni diktafon ima snemalnik, ki je skrit v USB ključku, ima enostavno aktivacijo za snemanje, namreč samo zavrtimo kolešček za izbiro načina snemanja, snemanje je stalno, še posebej ob prisotnosti zvoka, ima izjemno dolgo dobo stanja pripravljenosti, skoraj en mesec, lahko snema do 24 ur in to neprekinjeno, če pa uporabimo še zunanjo baterijo, pa lahko snema celo do 288 ur, ima izredno visoko kvaliteto zvoka. Snemalnik pa se še posebej prilagodi na razdaljo in na zvok. Tako lahko jasno slišimo zvok, od enega do deset metrov.

Diktafon je torej naprava, ki bo v resnici vedno aktualna, v kakršnikoli podobi pač že je. Nikoli ne bo zatajila in če želimo, jo lahko torej uporabimo v obliki, za katero ne bo nihče sumil, da gre pravzaprav za diktafon.

Updated: julij 18, 2017 — 12:40 pop
Business Center Slovenia © 2017