Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Psihoterapija – pomoč v težkih trenutkih

Življenje nam včasih postreže tudi s težkimi situacijami,  ki jim nismo kos. In prav s takšnimi težkimi situacijami se ukvarja psihoterapija, ki uči, kako v sebi odkriti notranjo moč za to, da bomo bolj kos svojemu življenju. Hkrati pa se lahko z njeno pomočjo naučimo tudi tega, kaj narediti v takšnih situacijah, da nam bo lažje. Takšne situacije nas namreč prav gotovo vržejo iz tira, saj se ne moremo ali ne znamo spopasti z njimi. Zato iz dneva v dan živimo z občutki tesnobe in nezadovoljstva, predvsem pa občutka, da tako ne more iti več naprej.

Takrat se počutimo nemočni, saj se nam zdi, da smo se znašli v brezizhodni situaciji. A v resnici ni tako: takšne težke trenutke in občutke lahko premagamo! Pomembno je le, da rešitve ne iščemo le sami, ampak se obrnemo na usposobljenega strokovnjaka, ki nas bo znal usmeriti in nam pomagati.

Psihoterapija nudi prav to, več o njej pa lahko izveste na spletnih straneh: www.janapotocnik.si in www.sabina-psihoterapija.si, kjer boste našli vse potrebne informacije, ki vas zanimajo.

 

Psihoterapija poteka kot zaupen pogovor s strokovnjakom v varnem okolju. To za večino ljudi v težkih trenutkih pomeni veliko olajšanje, saj se tako lahko nekomu izpovejo. Hkrati pa tak pogovor ni namenjen le tolažbi, kot to velja za pogovore s tistimi, ki so nam blizu in nas imajo radi, ampak tudi razčlenjevanju naših težav in vzrokov zanje. Temu, da spoznate, kako je treba začeti težave reševati takoj, ko se pojavijo. Temu, da ugotovite, da lahko veliko naredite že s primernim odzivom na težke situacije. In temu, da ugotovite, da si je treba včasih priznati, da ne zmorete, čeprav je to težko. Predvsem pa, da ugotovite, da morate sebe postaviti na prvo mesto: si znati tudi odpočiti in vzeti dovolj časa za razmišljanje o svojih občutkih.

Updated: oktober 2, 2017 — 1:29 pop
Business Center Slovenia © 2017