Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Iščete kakovosten peskolov?

Peskolov je pomemben element vsakega sistema za odvajanje padavinske vode oziroma za odvodnjavanje meteornih voda. Namenjeni je lovljenju in filtriranju peska ter drugih podobnih večjih delcev, kot so na primer kamenčki, pa tudi listja in vsega ostalega, kar bi lahko zamašilo cev. Skozi rešetko kanalete namreč poleg meteorne vode zaide še marsikaj drugega, zato je peskolov s plastičnim ali pocinkanim vedrom enostavno nujen, če želimo, da sistem za odvodnjavanje deluje učinkovito in nemoteno.

Sam peskolov je lahko narejen iz različnih materialov, podobno kot to velja za kanalete za odvodnjavanje. Lahko je betonski, narejen iz umetne mase ali kakšnega drugega materiala, odvisno od tega, za kakšen sistem za odvodnjavanje gre, kakšen je teren ipd. Pri vgrajevanju kanalet oziroma načrtovanju sistema za odvodnjavanje meteornih voda je treba predvideti tudi mesto za peskolov in ostale dodatke, kot so zaključne stene z iztokom ali brez njega, dodatni priključki za cevi in podobno.

Peskolov ima sicer lahko priključek ne le za eno, temveč dve ali tri cevi, modeli pa se razlikujejo tudi glede na druge lastnosti.

Pred izbiro se prav zato splača posvetovati s strokovnjaki, pa naj si bodo to projektanti ali gradbeni mojstri, ki vam bodo na podlagi izkušenj in znanja znali svetovati. Nasvet, kateri peskolov izbrati in kam ga namestiti, da bo za odvodnjavanje poskrbljeno tako, kot je treba, pa lahko dobite tudi na spletni strani Hauraton.si. Na spletni strani priznanega nemškega proizvajalca boste našli tudi široko ponudbo različnih izdelkov za odvodnjavanje, ki jih lahko kupite na številnih prodajnih mestih povsod po Sloveniji, prav tako pa podjetje nudi asistenco pri načrtovanju odvodnjavanja ter izbiri primernih izdelkov, kot so kanalete, rešetke, peskolovi in vse ostalo. Na njihovi spletni strani boste našli tudi načrte za vgradnjo ter različne video posnetke, na katerih so predstavljeni izdelki za odvodnjavanje ter to, kako enostavno jih je vgraditi. Hauraton vsekakor ponuja zelo kakovostne izdelke, zato se vam splača kupiti njihov peskolov!

Updated: junij 1, 2018 — 2:12 pop
Business Center Slovenia © 2017