Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Kakšen parket izbrati?

Parket pri podjetju Onis d.o.o. je zagotovo odlična talna obloga, vendar pa ga je treba izbrati premišljeno, če želimo, da bi bili z njim zadovoljni. Na voljo imamo namreč različne možnosti in različne cenovne razrede. Pri tem se vsekakor splača upoštevati, kakšen prostor opremljamo in kaj nam je pomembno: to, da bomo izbrali lepo talno oblogo, ki jo bomo čez nekaj deset let zamenjali z novo, ali pa želimo izbrati vzdržljivost in trajnost, ki jo lahko zagotovi le pravi masiven les.

Gotovi, masivni in vsi drugi

Gotovi parket je danes vsekakor najbolj pogosta izbira. Povpraševanje je seveda tudi po masivnemu, a se zaradi nekoliko višje cene zanj na koncu ne odloči toliko ljudi. Pri tem se je treba zavedati, da gre za praktično trajno talno oblogo, ki lahko zdrži tudi 100 in več let, saj je narejena iz masivenega lesa, za to, da po mnogih letih uporabe spet ponovno zasije, pa potrebuje le nekaj brušenja. Če razmišljamo na tak način, potem tudi cena ni več tako visoka. Vsekakor pa ima tudi gotovi parket zelo dolgo življenjsko dobo, sploh če izberete kakovostnega in takšnega, ki je zasnovan v obliki treh slojev.

Dvoslojni ali troslojni parket

Pri izbiri je treba gledati tudi na to, ali je izbrana varianta talne obloge narejena iz dveh ali treh slojev, pa tudi to, kakšni so ti sloji – iz česa so narejeni in kako so povezani med seboj. Vse to namreč vpliva na vzdržljivost in obstojnost, pa tudi na življenjsko dobo, način vzdrževanja in na to, kako bomo z izbrano možnostjo na koncu zadovoljni.

Pri tem pa je pomembna tudi sama vrsta lesa, ki mora biti pravilno izbrana ne le glede na barvo, ki nam je všeč, ampak tudi glede na lastnosti, ki so značilne za posamezno vrsto. Zato se je pred izbiro primernega lesa vsekakor pametno posvetovati s strokovnjakom, ki nam bo razložil, kateri les bi bil za nas najbolj primeren, ali se odločiti za dvoslojno ali troslojno talno oblogo itd.

Stenske letvice za obrobo

Poleg vsega naštetega pa so na voljo tudi obrobne letve v različnih izvedbah. Nekoč so se v ta namen uporabljale predvsem lesene letvice, danes pa je izbira materialov bolj pestra. Pomembno je, da izberemo take, ki se skladajo z barvo talne obloge, hkrati pa moramo upoštevati tudi barve in materiale vse druge opreme v prostoru, predvsem pa oken in vrat. Pri izbiri pa je seveda poleg same estetike treba misliti tudi na funkcionalnost.

Updated: september 2, 2019 — 10:44 dop
Business Center Slovenia © 2017