Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Papir in napihljive blazinice sta najpogostejši vrsti polnila za pakiranje

polnilo pri pakiranju

http://www.intercommerce.si

Zagotovo je najpomembnejši cilj pri pošiljanju najrazličnejših izdelkov ta, da se izdelki med potjo ne poškodujejo. Delavci v skladiščih in dostavni delavci običajno nimajo časa za zelo previdno prelaganje oziroma zlaganje paketov. Tako je pomembno, da sami poskrbite za čim boljšo zaščito, še posebej če pošiljate dragocene, obenem pa nadpovprečno občutljive predmete. Pri tem vam lahko prav pridejo različna polnila za pakiranje, s katerimi zaščitite izdelke pred poškodbami ali razbitjem.

Poskrbite, da bodo prišli izdelki do cilja brez poškodb

Zgolj škatla praviloma ne zadošča za optimalno pripravo izdelkov za transport. Velikokrat se dimenzije izdelkov ne ujemajo povsem z dimenzijami kartonske škatle. Tako je zelo priporočljivo uporabiti posebna polnila za pakiranje. S tem preprečimo nenehno drsenje oz. premetavanje izdelkov po notranjosti embalaže, kar bi seveda močno povečalo nevarnost za to, da se med transportom poškodujejo. Tako boste odlično fiksirali pozicijo izdelkov in močno povečali možnost za to, da pridejo brez kakršnih koli poškodb varno do predvidenega naslova.

Pomembno je, da so polnila za pakiranje dovolj lahka

Morda vam je sicer kristalno jasno, da je treba uporabiti polnilo, vendar niste povsem prepričani, kateri material izbrati? Vsekakor naj imajo prednost čim lažji materiali. Večja teža paketa namreč pomeni tudi višje stroške poštnine. Nesmiselno bi bilo, da vaše stranke plačujejo dodatne stroške za nekaj, kar bo na koncu najverjetneje pristalo v smeteh. Še posebej dobra izbira sta tako papir ali blazinice iz folije, ki so napolnjene z zrakom.

V obeh primerih gre za dovolj lahka materiala, da ne bosta bistveno povečala teže paketa. Obenem omogočata preprosto uporabo – z njima preprosto zapolnite vse prazne prostorčke okoli izdelka, preden zaprete embalažo in jo zalepite z lepilnim trakom. Mnogi dajejo sicer prednost papirju, saj se zdi, da je bolj ekološka rešitev. Vendar pa lahko poiščete tudi blazinice, izdelane iz folije, ki se lahko v celoti reciklira. Če je le mogoče, je sicer smiselno, da se polnila za pakiranje uporabijo čim večkrat, preden se zavržejo.

Updated: december 2, 2019 — 1:51 pop
Business Center Slovenia © 2017