Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Naravna kozmetika je najboljša izbira za vso družino

Vsako življenjsko obdobje zahteva nekoliko drugačno nego kože. Vendar pa obstaja nekaj splošnih smernic, ki jih je smiselno upoštevati, ne glede na specifične lastnosti vaše kože in vašo starost. Ena izmed teh smernic je, da je naravna kozmetika praviloma precej boljša opcija od kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo kopico sintetičnih sestavin. Tako je tovrstna kozmetika priporočljiva za vse člane družine, od najmlajših do najstarejših.

Naravna organska kozmetika in dišave za dom

Kako deluje naravna kozmetika?

Lahko bi rekli, da daje klasična kozmetika koži potuho, saj poskuša delo opraviti namesto nje, kar pa na dolgi rok ne prinese ničesar dobrega. Koža postane namreč tako povsem odvisna od kozmetičnih izdelkov. Po drugi strani pa ima naravna kozmetika precej drugačen vpliv. Njena posebnost je namreč v tem, da kožo spodbuja k proizvajanju lastnih učinkovin.

Gre torej za nekakšen katalizator, ki omogoča, da stečejo povsem naravni procesi. Na plan pride sposobnost kože za samoobnovo in razstrupljanje. Obenem pa tako ni nevarnosti, da bi skozi kožo v vaš organizem vstopile potencialno nevarne snovi, ki jih večkrat vsebuje običajna kozmetika, kar bi lahko predstavljalo precejšnje tveganje za vaše zdravje.

Naravna kozmetika – Vse, kar morate vedeti – Essentiq.si

Dovolite svoji koži, da se privadi na spremembe

Preden začnete z uporabo zdravju, hkrati pa tudi okolju prijaznejše kozmetike, ki vsebuje pretežno naravne sestavine, pa se morate zavedati, da bo vaša koža potrebovala čas, da se navadi na drugačne negovalne izdelke. To pomeni, da se lahko v prehodnem obdobju pojavijo določene težave, kot so na primer mozoljčki. Pomembno je predvsem to, da ne obupate prehitro. Vse to morate namreč razumeti kot proces odvajanja od snovi, ki so zavirale naravni potencial vaše kože.

Pričakovano je torej, da bo sprva prisotnega nekaj upiranja. Hkrati pa se mora vaša koža znebiti morebitnih ostankov škodljivih snovi, zato ob zamenjavi kozmetičnih izdelkov običajno poteka intenziven proces razstrupljanja, kar se na površju odrazi kot začasno poslabšanje. A če boste potrpežljivi, boste že kmalu opazili, da je vaša koža lepša in bolj zdrava, kot je bila kadar koli doslej.

Updated: julij 24, 2019 — 5:21 dop
Business Center Slovenia © 2017