Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Prodam doo

prodam doo

Velikokrat se določenih stvari naveličamo. Ljudje smo bitja, katera spreminjamo svoje želje in tudi cilje, zato se lahko zgodi, da nam določena stvar, ki je bila nekoč tako »in« sedaj več ni tako zanimiva in se odločamo za druge možnosti. Ali se odločiti za zapiranje podjetja ali prodajo, vam seveda svetujemo prodajo podjetja. Zapiranje podjetja d.o.o. je namreč je veliko daljša in zakomplicirana pot, pri prodaji pa si prihranimo čas in stroške, ki nstaejo pri zpartju podjetja. Zakaj točno prodati podjetje pa si preberite v nadaljevanju.

Želite zapreti podjetje ali prodati podjetje d.o.o.?

Izpolnite spodnji obrazec

Če gre za posel ali podjetje doo, katerega sedaj več ne želimo oziroma smo si premislili glede dela in lastništva ga lahko enostavno tudi prodamo. Verjetno je nekje nekdo, ki bo z veseljem sprejel posel in ga opravil po svoje. Enostavno objavimo oglas ali naznanimo »prodam doo«. Kdo se bo odzval, v kolikšnem času in kdaj bomo podjetje prodali, je odvisno tudi od drugih dejavnikov. Poleg cene, ki je velikokrat usodna je odziv na oglas prodam doo odvisen tudi od dejavnosti, s katero smo se ukvarjali. V kolikor gre za perspektivno dejavnost ali dober posel, bo verjetno interesentov več, medtem, ko se lahko zgodi, da bo za podjetje, ki slabše posluje ali za »težjo« dejavnost tudi zanimanje manjše. Kar je še zelo pomembno pri sami prodaji in kaj bo vplivali na prodajo je tudi stanje v katerem se podjetje nahaja. Namreč, podjetje v dolgovih, z neporavnanimi obveznostmi, »z zalogo« in drugimi pomanjkljivostmi bo zagotovo težje prodati kot, če bi prodajali podjetje, ki učinkovito in pozitivno opravlja svojo nalogo. Seveda je to tudi odvinso od nas in od truda, katerega bomo vložili v njegovo uspešnost.

Če se odločite objaviti oglas »prodam doo«, je dobro da to storite tako, da se odločite za sodelovanje z različnimi strokovnjaki na tem področju. Namreč, obstajajo tudi podjetja, katerih dejvnost je prav ta – da pomagajo drugim prodati svoja podjetja. Tako imajo običajno za nalogo prav to – da hitro in enostavno prodajo podjetje drugega lastnika, kateri se seveda s tem strinja. Tako lahko to morebiti »težko« nalogo prepustimo strokovnjakom in je lahko rezultat hitro viden. Vsak je dober pri svojem delu in vsak naj počne to kar najbolje zna, zato lahko mirno preprustimo to nalogo nekomu, ki je strokovnjak in poznavalec tega področja. Prodaja je nekaj kar zahteva kar nekaj znanja in energije in v kolikor nimamo veliko te potem lahko razmislimo o drugih možnostih, kot je omenjena.

Updated: maj 23, 2018 — 7:51 dop
Business Center Slovenia © 2017