Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Zasebni ali javni vrtec?

zasebni-javniV čem se zasebni vrtec razlikuje od javnega? Zagotovo je bistvena prednost bolj oseben pristop in večje prilagajanje potrebam prav vsakega otroka posebej ter tudi možnost prilagajanja željam staršev. Vsak otrok je namreč drugačen in potrebuje različno stopnjo pozornosti, na nekaterih področjih se moramo z njim več ukvarjati kot na drugih, nekateri otroci pa imajo tudi posebne prehranske zahteve zaradi alergij ali kakšnih drugih razlogov. Vse to se laže upošteva v zasebnem vrtcu, kjer so želje staršev prvo pravilo in vodilo, ki ga je treba upoštevati.

Starši so namreč tisti, ki svojega otroka seveda najbolje poznajo, zato točno vedo, kaj bi bilo dobro in primerno zanj. Nujno je, da to vedno tudi vzgojiteljice v vrtcu ter da so zmožne individualne potrebe otrok tudi čim bolj in čim večkrat upoštevati. Po drugi strani pa čisto vsi otroci potrebujejo določeno osnovno nego in skrb, sploh če so še v pleničkah, zato mora biti za to v vrtcu dobro poskrbljeno, prav tako tudi za brisanje noskov, umivanje rok in zobkov ter podobno. Vsi otroci potrebujejo tudi čim več gibanja, saj je to nujno za njihov nadaljnji razvoj, zato je zelo pomembno, da ima vrtec na voljo dovolj notranjih in zunanjih površin, kjer lahko otroci prosto tekajo, se igrajo, zvirajo oziroma telovadijo in plešejo po navodilih vzgojiteljice.

porisan otrok

Najboljši zasebni vrtec je tisti, ki združuje vse prednosti javnega vrtca in s tem upošteva tudi vse pravilnike, ki jih vrtci morajo upoštevati, in so napisani v dobrobit otrok, hkrati pa to, da ne gre za javno institucijo, ampak zasebno ustanovo, v kateri na prvem mestu niso pravila, ampak otroci in njihove potrebe, pomeni tudi večjo kvaliteto varstva za vsakega otroka posebej. Eden od takšnih vrtec v Ljubljani je tudi Moj moj vrtec, ki deluje v prijazni hiški, ne daleč od avtocestnega izvoza, na Rudniku. Med pisanimi igračami, ki spodbujajo motoriko in miselni razvoj, med prijaznimi in strokovno usposobljenimi vzgojiteljicami ter pomočnicami ter med prijetno opremljenimi prostori, ki omogočajo veliko gibanja tako notri kot zunaj na svežem zraku, se otroci odlično počutijo, zato je to zasebni vrtec, kjer se bo vsekakor dobro počutil tudi vaš otrok.

Updated: februar 29, 2016 — 9:12 dop
Business Center Slovenia © 2017