Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Profesionalna izdelava spletne strani

Izdelava spletne strani mora biti čim bolj profesionalna. Minili so namreč časi, ko smo takšno nalogo lahko zaupali znancu ali prijatelju, ki se malo spozna na računalnike in programiranje, saj so spletni obiskovalci postali veliko bolj zahtevni. Če želimo na spletu predstavljati svoje podjetje, kaj prodajati ali nuditi svoje storitve, si zato pri tem ne smemo dopustiti nobenih napak, ampak za izdelavo spletne strani najti profesionalca oziroma podjetje, ki se ukvarja s tem in ki bo za vse skupaj poskrbelo tako, kot je treba.

izdelava spletnih strani WordPress

Hočete poceni ali dobro spletno stran?

Največja napaka, ki jo delajo tisti, ki bi želeli imeti lastno stran, je, da želijo najti nekoga, ki bo za njih to lahko naredil čim ceneje. Zagotovo lahko na spletu najdete ponudnike, ki imajo zelo nizke cene, a vprašanje je, kaj dobite za to nizko ceno:

  • Je to res profesionalna stran, kakršno si želite?
  • Bo res narejena v roku, ki ga določite?
  • In ali bo imela čisto vse, kar bi radi imeli na njej?
  • Bo poskrbljeno tudi za vsebino, fotografije, optimizacijo, kakšne popravke po vaši želji?
  • Morate sami priskrbeti domeno in gostovanje ali bo zato poskrbel ponudnik?

Ko primerjate cene med ponudniki, se morate vprašati, kaj dobite za določen denar. Je to zgolj izdelava spletne strani ali so vključene tudi kakšne druge storitve – to se namreč lahko od ponudnika do ponudnika razlikuje. Prav tako pa se med ponudniki razlikuje kvaliteta opravljene storitve in to, kako dobro bo stran na koncu narejena in kako boste z njo zadovoljni vi in vaši obiskovalci. Zaradi tega pri odločitvi za določenega ponudnika cena nikakor ne sme biti najpomembnejši faktor.

Koga izbrati?

Marsikateri slovenski ponudnik zna narediti zelo dobro spletno stran, zato je najbolje, da malo pobrskate po spletu in si ogledate, kateri vam ustreza. Že to, kako je izdelana stran določenega ponudnika, vam lahko pove veliko o tem, kaj lahko pričakujete, prav tako pa boste še več o njihovem delu lahko izvedeli, če si boste ogledali reference. Te so veliko bolj pomembne kot sama cena, saj vam povedo, kaj boste dobili za svoj denar, iz njih vidite, kako izkušen je določen ponudnik.

Poleg samih referenc pa pred odločitvijo za določenega ponudnika preverite še, ali poleg same izdelave nudi še kakšne druge storitve, ki bi ji prav tako potrebovali: oblikovanje spletne strani, izdelavo logotipa in celostne grafične podobe, pripravo vsebine za vašo novo stran, kakovostno SEO optimizacijo, oglaševanje itd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Updated: maj 13, 2021 — 10:12 dop
Business Center Slovenia © 2017