Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Močni povezovalni trakovi za palete

Palete vsekakor predstavljajo zelo učinkovito rešitev za razvoz in transport različnega tovora, pa tudi za njegovo varno skladiščenje. Zaradi tega se v ta namen zelo veliko uporabljajo oziroma so ena najbolj uporabljenih rešitev v ta namen. Uporabljajo se praktično v vseh panogah. Na paleto lahko namreč zložimo raznolik tovor ali izdelke, pri čemer pa je treba poskrbeti za to, da ta tovor ne pade z nje oziroma da je dobro pritrjen nanjo. Za to lahko poskrbijo povezovalni trakovi za palete (http://www.intercommerce.si/sl/katalog/povezovalni-trak).

Kako zagotoviti čim večjo stabilnost palete?

Če želite zagotoviti čim večjo stabilnost palete, potem so povezovalni trakovi za palete ena  od možnih rešitev v ta namen. Z njimi lahko povežete tovor na paleti in tako preprečite, da bi padel na tla. Kako močni morajo biti uporabljeni trakovi, je odvisno od tega, za kakšen tovor gre in koliko je težak. Bolj ko je tovor težak, bolj morajo biti močni povezovalni trakovi za palete. Za ene najmočnejših pri tem veljajo tisti iz jekla, prav tako pa so zelo močni tudi kompozitni tekstilni trakovi in tisti iz PET ali PP plastične mase.

Pri izbiri je treba upoštevati, kakšna je njihova natezna trdnost, ali so primerni za vrsto tovora, ki ga želite stabilizirati, pa tudi različne druge dejavnike. Med drugim je pomembno tudi to, kako je izbrani trak prilagodljiv obliki tovora oziroma kako je odporen na korozijo in rjo, če bo tovor izpostavljen tudi daljšemu skladiščenju na prostem ali v skladišču, kjer je lahko prisotna vlaga. Vsak material ima namreč specifične lastnosti, zato je treba pri izbiri dobro premisliti, kateri bi bil najbolj primeren za vaše potrebe. Pri tem je treba upoštevati prav vse tehnične lastnosti posameznega traku.

Ovijalna folija za dodatno stabilnost

V primeru, če želimo doseči še večjo stabilnost tovora na paleti, pa je pametno uporabiti še ovijalno folijo. Povezovalni trakovi za palete sicer do neke mere stabilizirajo tovor, vendar pa za dodatno stabilnost lahko zelo dobro poskrbi tudi folija, v katero ovijemo paleto. V ta namen se včasih uporabljajo tudi posebne vreče, v katere se da celotna paleta. To omogoča odlično stabilnost. Če želimo, pa lahko tako ovito paleto še dodatno zaščitimo tako, da jo povežemo s trakovi. Tako bo tovor res kar se da najbolje zaščiten v vseh situacijah.

Updated: julij 1, 2021 — 12:32 pop
Business Center Slovenia © 2017