Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Psihoterapevt po ugodni ceni

Kakšna je cena, ki jo psihoterapevt obračuna za uro svetovanja? To zanima veliko ljudi. Marsikdo med njimi meni, da je psihoterapija draga in da si jo zato ne more privoščiti. V resnici pa je to marsikdaj le izgovor, da nam ni treba obiskati psihoterapevta, saj tega koraka ni vedno lahko narediti. Težave, ki nas mučijo, so namreč lahko globoko zakoreninjene v nas, lahko nam jih je sram priznati še samemu sebi, kaj šele nekomu drugemu, zato jih potlačimo globoko vase in mislimo, da nimajo vpliva na naše življenje. Psihoterapevt je tisti, ki postopoma odkriva te potlačene težave in travme, mi sami pa s pomočjo psihoterapije nato spoznamo, da imajo prav ti nerazčiščeni problemi še kako velik vpliv na nas.

Psihoterapija je zato naložba v boljše življenje. Če na to gledamo iz tega zornega kota, se nam cena, ki jo psihoterapevt zaračuna za uro svetovanja, ne zdi prav nič visoka. Cena je pravzaprav ugodna, saj nam lahko psihoterapevt pomaga korenito spremeniti življenje na bolje. Če namreč uspemo rešti svoje težave, se s tem tudi naučimo, kako pristopati do njih in kako jih reševati. Naučimo se pozitivnega vzorca, ki ga bomo kmalu začeli uporabljati podzavestno.

Tako bomo naslednjič, ko bo prišlo do njih, znali reagirati na drugačen način, s čimer se bomo izognili negativnim občutkom, konfliktom. Lažje se bomo soočali tudi s težkimi situacijami in jih tudi lažje prebrodili. Prav zaradi tega je psihoterapevta več kot vredno obiskati. Ko se nam namreč v življenju začnejo kopičiti težave in ne vemo, kako bi jih lahko rešili, je to, da nam nekdo pomaga poiskati rešitev, vredno več kot vsak denar. Sreča in zadovoljstvo v življenje pač štejeta največ.

Updated: september 7, 2018 — 9:58 dop
Business Center Slovenia © 2017