Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Kakšen kopalniški radiator izbrati?

Ko opremljamo svoj dom, moramo sprejeti sto in eno odločitev. Nekaterim je to v veliko veselje, drugim pa bolj kot ne nujno zlo. Vsekakor pa je pametno, da vsako tako odločitev glede notranje opreme sprejmemo čim bolj premišljeno in racionalno. Ko na primer izbiramo kopalniški radiator, moramo najprej premisliti o sami postavitvi druge opreme v kopalnici in o tem, kam bomo radiator namestili. Običajno ga namestimo na eno od sten, lahko tudi pod okno ali kam drugam. Druga stvar pa je zmogljivost radiatorja in njegova poraba, ki mora biti seveda čim nižja.

Danes se veliko ljudi v hišah odloča za talno gretje v vseh prostorih in tudi v kopalnici. Kljub temu pa je to prostor, v katerem je pametno imeti še kopalniški radiator, saj mora biti kopalnica nekoliko toplejša od ostalih prostorov, da se v njej prijetno počutimo. Vendar pa ni treba, da je vaš kopalniški radiator vezan na centralno omrežje za ogrevanje. Veliko pametneje je, če izberete ločen kopalniški radiator, ki deluje na elektriko. Tako imate ločen vir ogrevanja, ki ga lahko uporabljate tudi takrat, ko centralno ogrevanje ni vključeno.

To pomeni, da lahko poskrbite za toplo kopalnico tudi v primeru, če centralno ogrevanje ne deluje, oziroma v času, ko še niste začeli kuriti ali ko je kurilne sezone že konec. To je vsekakor zelo praktično, zato je električni kopalniški radiator kot pomožni ali dodatni vir gretja v tem smislu zelo racionalna izbira. Poleg tega se danes da izbrati električni radiator, ki je videti podobno kot klasični radiator, le da je še tanjši in še bolj premišljeno oblikovan. Tak je recimo električni stenski grelnik VIGO, ki je oblikovan kot lestev, na kateri lahko sušimo perilo. Tak radiator ima tako še dodatno funkcijo, saj se ga lahko uporabi kot sušilo, kar večkrat pride prav.

Updated: oktober 8, 2018 — 11:01 dop
Business Center Slovenia © 2017