Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

ZAKAJ SE ONLINE SKLEPANJE ZAVAROVANJA SPLAČA?

Želite skleniti zavarovanje hitro in enostavno? Potem je prava rešitev za vas online sklepanje zavarovanja. Vse več zavarovalnic se namreč odloča, da bo preko spleta omogočilo svojim strankam hitrejše in enostavnejše sklepanje zavarovanja. Hkrati pa s tem omogoča tudi vse potrebne informacije na enem mestu. Ne bo vam treba zapustiti vašega doma, da bi obiskali vašo zavarovalnico, tako boste prihranili nekaj dragocenega časa.

Živimo v času interneta, kjer se vse počasi seli na internet. Zato vse več poslovanja danes poteka prek spleta. V nekaterih državah poteka izključno le še na tak način, v nasprotnem primeru je potrebno plačilo. Ena glavnih predstavnic e-poslovanja je Estonija. Sklepanje zavarovanj prek spleta ne prinaša prednosti le zavarovancem ampak tudi zavarovalnicam, saj za zavarovalnice ta način poslovanja predstavlja nižje stroške poslovanja in večjo prepoznavnost njihove ponudbe na trgu.

Ponudba zavarovanj se je skozi čas spreminjala. Zadnje čase se uveljavlja predvsem prodaja enostavnih zavarovanj, kot so nezgodna zavarovanja, turistična in dopolnilna zdravstvena zavarovanja.  Pri dopolnilnih zdravstvenih zavarovanjih gre za obliko prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja. Je modra in racionalna odločitev za zavarovance in njihove najbližje, saj so lahko stroški zdravstvenih storitev v nasprotnem primeru kar visoki, kar lahko predstavlja posamezniku veliko breme. Zavarovancem tako ni potrebno doplačevati razlik za zdravstvene storitve, zdravila in medicinsko-tehnične pripomočke, kot je na primer zobna protetika, očesni pripomočki, ne nujni reševalni prevozi, zdravila na recept in podobno, dokler njihova vrednost ne preseže najvišje priznane vrednosti.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji nudijo trije ponudniki – zavarovalnica AdriaticSlovenica, Triglav zdravstvena zavarovalnica in Vzajemna. Ostale zavarovalnice ponujajo sklenitve rizičnih zavarovanj, nezgodnih zavarovanj, obnove avtomobilskih zavarovanj. Poleg tega  ponujajo tudi e-vpoglede v naložbeno stanje na zavarovalnih policah, tako da lahko zavarovanci sami spremljajo stanja sredstev na naložbenih policah.

Veliko ponudnikov ob sklenitvi tudi velikokrat podari raznorazne ugodnosti, kot so darilne kartice, boni, in priročna darila. Torej še en razlog več, zakaj se odločiti za takšno vrsto sklenitve zavarovanja.

 

Updated: september 3, 2017 — 10:34 dop
Business Center Slovenia © 2017