Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Ambulanta za krčne žile

Ambulanta za krčne žile ali flebološka ambulanta oziroma varikološka ambulanta je vsekakor pravi naslov za vse, ki se spopadajo s to težavo. Tja vas lahko napoti vaš osebni zdravnik ali pa se za obisk odločite sami in se tako sami naročite za pregled. Običajno se ljudje za pregled odločijo, ko imajo dalj časa trajajoče bolečine v nogah, so njihove noge težke, utrujene ali celo otečene ali pa imajo nočne krče, poleg tega pa se seveda na njihovih nogah vidijo tudi drobne razširitve povrhnjih ven, so vidne metličaste vene ali pa so vene razširjene. V primeru, da je prisotna razjeda, pa je obisk tako ali tako nujen in se z njim ne sme odlašati, da se stanje ne poslabša.

Pregled v ambulanti

Specialistična ambulanta za krčne žile je prva »postaja«, kjer izveste čisto vse, kar vas zanima v zvezi s krčnimi žilami in tem, kako jih zdraviti ali odpraviti. Pregled bo opravil zdravnik specialist dermatolog – flebolog oziroma varikolog. Najprej se bo z vami pogovoril o vaših težavah, ki mu jih čim bolj podrobno opišite, nato pa vam bo podrobno pregledal noge z ultrazvokom.

Običajno se ob tem izvede tako imenovana orientacijska doplerska ultrazvočna preiskava, s katero zdravnik specialist za krčne žile dobi zelo natančen prikaz vseh površinskih in tudi globokih ven na vaših nogah, pa tudi vse ostale informacije, ki jih potrebuje. Tako bo lahko najbolje ocenil, kakšno je stanje ter vam predlagal primerno zdravljenje.

Kam se odpraviti na pregled?

Izbira ambulant za krčne žile je zelo velik. Najboljše se je odločiti za tisto, ki nudi tudi nadaljnje zdravljenje oziroma dodatne terapije, pomembno pa je tudi, da je pregled strokoven. Za pregled se lahko naročite lahko osebno, po telefonu po pošti ali po elektronski pošti. V ta namen potrebujete veljavno napotnico, ki jo dobite pri osebnem zdravniku, razen, če je seveda izbrana ambulanta za krčne žile samoplačniška – v tem primeru napotnice ne potrebujete, kar je priporočljivo narediti v primeru, ko želite biti čim prej na vrsti.

 

 

 

 

 

 

Updated: april 19, 2019 — 8:37 dop
Business Center Slovenia © 2017