Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Ste že slišali za travne rešetke?

Travne rešetke so odlična rešitev za vse, ki radi uživajo v zelenju in jim je škoda uničiti trato za to, da bi na njej uredili potko, dovoz ali parkirišče za vozila. Travne rešetke namreč omogočajo, da vaša trata še vedno ostane lepo zelena, četudi boste po njej hodili ali vozili. Kako je to možno? Travne rešetke so posebne rešetke, ki se jih vgradi v tla, v odprtine na njih pa nasuje zemljo in poseje travo. Trava poskrbi za lep in zelen videz, rešetka pa za veliko stabilnost in dobro prenašanje obremenitev.

Vgradnja travnih rešetk je preprosta in hitra ter se jo lahko lotite tudi sami. Ko enkrat vgradite travne rešetke, pa lahko preprosto pozabite nanje. Ko jih prekrijejo zelene travne bilke, bodo namreč postale praktično neopazne, kar je za estetski videz dvorišča, vrta ali kakšne druge površine vsekakor bistvenega pomena. Travne rešetke se sicer lahko uporabljajo praktično povsod, pa naj si bodo to zasebni vrtovi ali terase, parki, športna in otroška igrišča ter še marsikje drugje. V tujini so že dolgo zelo priljubljene, v zadnjem času pa se zanje odloča tudi vedno več slovenskih strank, saj so nad njimi navdušeni nekateri arhitekti.

Če želite, da bi vaše dvorišče izgledalo malo drugače, izberite travne rešetke! Tako se izognete veliki betonirani ali tlakovani površini, ki lahko deluje pusto in dolgočasno. Travne rešetke bodo poskrbele za lep videz in lepo popestritev, poleg tega pa so še izjemno uporabne. Meteorna voda na njih namreč ne bo zastajala, ampak poniknila, kar pomeni, da z izbiro travne rešetke ne poskrbite le za lepši videz okolice vašega doma, ampak tudi za bolje urejeno odvodnjavanje. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Hauraton.si, ki je eden od vodilnih nemških proizvajalcev za travne rešetke in druge izdelke za odvodnjavanje.

Updated: junij 10, 2019 — 9:20 dop
Business Center Slovenia © 2017