Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Avtoklav ali parni sterilizator

Sterilizacija s paro je izredno enostavna, hitra in zelo učinkovita. Prav zaradi tega se uporablja za številne namene, kjer je treba zagotavljati visoke higienske standarde in zagotoviti neoporečnost oziroma sterilnost pripomočkov in opreme. Pri delu v laboratoriju, v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah se v ta namen velikokrat uporablja parni sterilizator oziroma avtoklav. S postopkom sterilizacije se uniči mikroorganizme oziroma poskrbi za dekontaminacijo ter tako zagotovi čim boljšo sterilnost različnih predmetov in opreme.

Dejstvo je, da je avtoklav v laboratoriju in še marsikje drugje, kjer je za delo nujna sterilizacija pripomočkov, praktično nepogrešljiv. Pogosto je nenehno v uporabi. Prav zaradi tega je treba izbrati čim bolj kakovostnega, saj želimo, da bi nemoteno deloval brez težav čim dlje časa. Brezhibna sterilizacija je namreč nujna za nemoteno odpravljanje dela, zato je še kako pomembno, kakšen avtoklav izberemo. V kolikor želimo imeti čim bolj kakovosten parni sterilizator, moramo izbrati kakovostnega in priznanega proizvajalca laboratorijske opreme, ki slovi po produktih, ki so izdelani v skladu z najvišjimi standardi, zaradi česar so zanesljivi in imajo dolgo življenjsko dobo.

Če želimo, da bi sterilizacija potekala čim hitreje, ni pomembno le, da izberemo parni sterilizator s čim krajšim programom delovanja, temveč tudi s čim večjo prostornino oziroma volumnom. Ta je poleg posameznega modela navadno naveden v litrih. Kakšen volumen bi bil primeren za naše potrebe, je odvisno od tega, kaj nameravamo sterilizirati. Obstajajo tako čisto majhni parni sterilizatorji, ki jih lahko postavimo na mizo ali kam drugam, kot tudi modeli veliko večjih dimenzij, v katerih je možno uspešno sterilizirati tudi večje predmete ali večje kose opreme. Nekateri parni sterilizatorji imajo tudi različne dodatke, ki vam omogočajo še dodatne funkcije.

Updated: november 6, 2018 — 8:41 pop
Business Center Slovenia © 2017