Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Betonske kanalete so dandanes še bolj odporne

Betonske kanalete so zelo vzdržljive, a v sodobnem času to velja še bolj. Proizvajalci so namreč ugotovili, kako lahko še dodatno utrdijo ta material, da postane še bolj trpežen in odporen ter da še veliko bolje prenaša različne obremenitve. Za to poskrbijo armirana vlakna, ki močno povečajo njegovo trdnost in stabilnost končnega izdelka. Hkrati pa so zaradi izjemne trdnosti izdelki iz njega lahko tanjši, ne da bi se s tem njihova stabilnost kakorkoli zmanjšala, zaradi česar so kanalete, narejene iz takšnega betona, lažje. To močno olajša vgradnjo, seveda pa tudi sam transport na gradbišče.

Hauraton betonske kanalice

https://www.hauraton.hr/hr/

Različni modeli in izvedbe

Na voljo imate številne modele, med katerimi lahko izbirate. Pred izbiro je smiselno čim bolj natančno preučiti specifikacije modelov, saj se boste tako lažje odločili, kaj ustreza vašim zahtevam. Pri tem bodite pozorni tudi na to, čemu je prvenstveno namenjen določen model in kako se ga z različnimi dodatki da prilagoditi za vaše potrebe.

V primeru, da imate glede izbire kakršna koli vprašanja, se je najbolje obrniti direktno na proizvajalca, ki vam bo z veseljem posredoval dodatne informacije oziroma odgovoril na vprašanja, ki vas zanimajo. Pri samem načrtovanju sistema za odvodnjavanje pa vam lahko sicer najbolje pomaga projektant, ki je zato tudi strokovno usposobljen. Prav tako pa vam bo verjetno znal svetovati tudi pri izbiri samih izdelkov, ki jih potrebujete za to, da uredite tak sistem, kot ga potrebujete in ki vas bo zaščitil pred meteorno vodo.

Ne pozabite tudi na pravilno izbiro rešetke

Betonske kanalete so običajno prekrite z rešetko, pri čemer je zelo pomembno tudi to, kakšna je ta in kako odporna je. Rešetke so lahko raznoliko oblikovane, kar vpliva tudi na njihov videz. Hkrati pa na njihov videz velikokrat vplivajo tudi različni zunanji dejavniki, zato je pomembno, da je material, iz katerega so narejene, čim bolj odporen na te zunanje dejavnike, kot so UV svetloba, zmrzal, sol za posipanje cest, korozija in tako dalje. Poleg tega pa je pred izbiro pametno preveriti tudi to, kako se rešetka odstrani oziroma dvigne – način naj bo čim bolj enostaven, saj bo tako čiščenje betonske kanalete veliko lažje ter bo tudi hitreje potekalo.

Updated: junij 24, 2020 — 12:43 pop
Business Center Slovenia © 2017