Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Kateri pakirni material izbrati?

Pakiranje si lahko močno olajšamo, če izberemo primeren pakirni material. Izbira je dandanes na srečo zelo velika, zato imamo na razpolago številne različne možnosti. Pri izbiri pa je seveda treba vzeti v ozir same lastnosti izdelkov, ki jih želimo zapakirati. Nekateri izdelki so še posebej občutljivi na razne poškodbe, zato mora biti temu prilagojen tudi pakirni material, za katerega se odločimo. V tem primeru je smiselno uporabiti različne folije, ki omogočajo dodatno zaščito izdelkov. Zelo uporabna je recimo mehurčkasta folija, ki izdelke zaščiti s pomočjo zračnih mehurčkov. Tako so veliko bolje zaščiteni pred morebitnimi poškodbami.

pakiranje, pakirni materiali

vir: www.intercommerce.si

Poleg zaščite pred poškodbami pa pakirni material izdelke zaščiti še pred mnogimi drugimi dejavniki. Izdelki so tako zaščiteni pred prahom, ki je lahko sploh v skladiščih, kjer blago dalj časa stoji, velik problem. Pakirni material pa izdelke zaščiti tudi med prevozom. Ustrezno zaščiteni izdelki bodo varno prišli na cilj in se pri tem ne bodo kakor koli poškodovali ali umazali. Med prevozom lahko pride tudi do izpostavljenosti embalaže izdelkov padavinam ali vlagi, zaradi česar je zelo dobro, če je izbrani pakirni material nepremočljiv. V tem primeru se spet izkažejo različne folije, ki izdelke ustrezno zaščitijo tudi pred vlago. Tako jih lahko uporabljamo tudi pri shranjevanju izdelkov na prostem ali za pokrivanje tovora, ki se shranjuje zunaj.

Izbrani pakirni material mora biti tako po eni strani prilagojen vrsti izdelka, po drugi strani pa tudi načinu shranjevanja tega izdelka ali načinu njegovega transporta. Pred izbiro ustreznega pakirnega materiala je torej treba dobro premisliti, kateri material bi bil najprimernejši za naš namen. Treba je razmisliti tako o lastnostnih materiala za zaščito izdelkov kot tudi o tem, kako enostavno in hitro pakiranje omogoča. Prav tako pa je pomemben cenovni vidik. Izbrani pakirni material mora biti tako čim bolj ekonomično izbran, saj to pomeni tako dobro zaščito izdelkov kot tudi prihranek denarja in časa za pakiranje.

Updated: september 29, 2020 — 10:07 pop
Business Center Slovenia © 2017