Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Chia semena

 

Nekoč smo pri kuhi zgolj poznali glavne sestavine kuhinje, ki so zadostovale za to, da je obrok bil okusen. Pa vendar, danes damo prav izjemno veliko pomena prav zdravemu načinu življenja, posledično prehranjevanja, kar je prav in zaradi česar se je v naši kuhinji znašlo kar nekaj različnih prehranskih dodatkov, med katere sodijo tudi chia semena (https://www.nutrisslim.com/chia-semena-250g).

 

Verjetno smo že slišali, da tisto kar vnašamo v telo, bo tudi odraz tega, kako nam bo to b+vračalo. In telo nam bo zagotovo hvaležno, če mu bomo priskrbeli vse manjkajoče vitamine, beljakovine in minerale. To se bo potem odražalo tudi na našem zdravju. Četudi smo morebiti prepričani, da živimo zdravo in v telo vnašamo zgolj zdrave sestavine, pa je zgolj s hrano težko zadovoljiti potrebe telesa. Zato potrebujemo različna prehranska dopolnila, s pomočjo katerih mu bomo zagotovili vse manjkajoče.

Prehranska dopolnila, katera so nam danes prosto dostopna na trgu so še nedavno bila skoraj nedostopna ali pa smo jih morali naročiti iz tujine. Danes pa so nam na voljo v že bolje založenih trgovinah z zdravo prehrano in tudi kar na spletu. Seveda pa je dobro tudi preveriti izvor teh in se prepričati, da so ta ekološkega izvora.

Chia semena so ena od semen, ki se lahko dodajo v vsakodnevno prehrano. Običajno jih dodamo solati, kruhu ali kako drugače. Odvisno tudi od kuhanja, od naših želja in seveda od okusa. Pomembno pa je, da jih dodamo, seveda če želimo telesu nadomestiti vse manjkajoče maščobne kisline, minerale in druge vitamine, katerih omenjena semena imajo veliko. Ker so danes že zelo znana in priljubljena, pa je ponudba teh velika in je prav, da se odločimo za nakup zgolj preverjenih in ekoloških chia semen, saj bodo le ta imela pravi vpliv in bo tako dosežen pravi rezultat.

Za zdravje moramo skrbeti že preventivno in pred nami so zelo enostavne in ugodne rešitve, recimo, da telesu nudimo vse prav z različnimi prehranskimi dopolnili.

Updated: december 4, 2017 — 6:38 dop
Business Center Slovenia © 2017