Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Kako narediti kremo za obraz

Kakovostna krema za obraz je najboljša naložba za lepo, mladostno in zdravo kožo. Ta namreč potrebuje nego s prvovrstnimi sestavinami, ki jo nahranijo in navlažijo ter ji hkrati pustijo tudi dihati. Pri cenovno ugodnih kremah, ki jih lahko kupimo v vsaki trgovini, je navadno problem ta, da vsebujejo preveč sestavin. Med njimi so namreč tudi sestavine, ki koži naredijo več škode kot koristi. Takšnim sestavinam se splača izogniti, kar lahko naredite tako, da se naučite, kako narediti kremo za obraz doma.

Doma narejena krema za obraz vsebuje le sestavine, ki jih sami izberemo. Tako se izognemo tistim sestavinam, ki so pogoste v kupljeni kozmetiki, a jih proizvajalci vanjo dodajajo le zato, ker so poceni. Če želimo svoji koži le najboljše, si privoščimo naravne sestavine preverjene kakovosti. Predvsem pa je to pomembno, če imamo zelo občutljivo kožo. Takšna koža lahko namreč potrebuje še posebej skrbno nego z naravnimi učinkovinami, ki so prijazne do nje in ji ne škodujejo.

Kako narediti kremo za obraz doma?

Tako, da uporabimo naravne sestavine, ki imajo negovalen učinek. Med njimi je recimo čebelji vosek, ki blagodejno vpliva na vse tipe kože, tudi na tisto najbolj občutljivo. Vzamemo ga kot osnovo za izdelavo negovalne kreme za obraz, ki ji na to dodamo še druge učinkovine. Kaj bomo kremi dodali, je odvisno od tega, kaj želimo z njo doseči. Če gre za dnevno negovalno kremo, bomo namreč dodali druge sestavine, kot če želimo izdelati pomlajevalno kremo z anti age učinkom. Tudi takšno kremo je namreč možno narediti doma.

Če vas zanima, kako narediti kremo za obraz, obiščite Naravni-koticek.si! Gre za spletno stran, ki je posvečena naravni kozmetiki in njeni izdelavi, predvsem pa uporabnim nasvetom in delavnicam s tega področja. Prijavite se na super delavnico o naravni kozmetiki in se naučite, kako narediti kremo za obraz!

Updated: oktober 5, 2017 — 1:25 pop
Business Center Slovenia © 2017