Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Kako izbrati psihoterapevta in kateri je najboljši?

psihoterapija

Kako vedeti, kateri psihoterapevt ima dovolj izkušenj in pristop, ki bi vam ustrezal? Od tega, katerega psihoterapevta izberete, je namreč odvisen tudi uspeh psihoterapije, zato morate temu vprašanju posvetiti nekaj časa.

V Ljubljani deluje kar nekaj psihoterapevtov, celo več kot v drugih krajih po Sloveniji, kar pomeni, da je izbira dokaj obsežna. Vsi imajo dokaj podobne cene, večina pa jih ima tudi spletno stran, na kateri lahko najdete vse podatke o njih in njihovem delu. Če jih želite poiskati na svetovnem spletu, vtipkajte vanj ključno besedo psihoterapevt Ljubljana in našli boste veliko različnih terapevtov.

Najprej izločite tiste, ki razen lastne predstavitve na spletni strani ne ponujajo nobene druge vsebine, iz katere bi lahko razbrali, kakšno je njihovo znanje in kakšen pristop uporabljajo. Psihoterapevt mora biti namreč človek, ki mu v prvi vrsti lahko zaupate. Ljudje, ki imajo težave ali so v duševni stiski, velikokrat težko zaprosijo za pomoč oziroma se težko odločijo za obisk psihoterapevta, zato je pomembno, da na spletni strani najdejo tudi informacije o tem, kako psihoterapija poteka. Tako se lahko nanjo že vnaprej pripravijo, saj imajo v svojem življenju dovolj neobvladljivih in nepredvidljiv situacij, zato res ne potrebujejo še ene takšne.

Dober psihoterapevt se tega zaveda, zato poskrbi, da je njegova spletna stran oblikovana tako, da vzbuja zaupanje. Psihoterapevt mora imeti visoke etične standardne, zagotavljati anonimnost in strokoven pristop. Če niste prepričani, ali bi bil določen psihoterapevt primeren za vas ali ne, ga lahko pokličete ali mu pošljete elektronsko pošto. Iz njegovega odziva na vaše kontaktiranje boste lahko ugotovili, če vam njegov pristop ustreza ali ne.

Vsekakor izbira psihoterapevta ne sme biti naključje, predvsem pa je treba izbrati takšnega strokovnjaka psihoterapije, ki vam je osebno blizu, saj mora psihoterapija temeljiti prav na osebnem pristopu.

Updated: februar 29, 2016 — 9:12 dop
Business Center Slovenia © 2017