Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Stres na delovnem mestu

Stres na delovnem mestuImate v službi veliko dela? Vas preganjajo roki in vam nenehno zvoni telefon? Imate vsak dan znova občutek, da imate preveč obveznosti in premalo časa zanje? Ali pa se mogoče ne razumete najbolje s šefom in sodelavci, zato vas ti slabi službeni odnosi preganjajo, vam otežujejo delo in vas delajo živčne? Stres na delovnem mestu je vsakdanji pojav, ki se mu je težko izogniti.

Pravzaprav to ne velja le za delovno mesto, temveč za celotno življenje – to je namreč stresno, a to še ne pomeni, da ni tudi lepo in da se ga ne da vzeti v svoje roke in zaživeti tako, da stres na vas ne bo imel nobenih negativnih učinkov. Namesto da stres prevzame nadzor nad vašim življenjem, pa naj si bo to v službi ali na kakšnem drugem področju življenja, morate vi prevzeti nadzor nad njim.

Prav to je cilj programov Bizinaizi, ki so namenjeni izboljšanju kvalitete življenja z različnimi tehnikami, ki kljub stresnemu življenju pomagajo človeku zaživeti bolj na izi, torej bolj umirjeno in sproščeno, tako, da vmes ne pozabi na dihanje in veselje do življenja. S pomočjo programov se izboljša tako psihično kot fizično počutje posameznika, ki lahko z njihovo pomočjo spet najde svoje naravno ravnovesje ter zaživi bolj kvalitetno. Bizinaizi poskrbi, da se izboljša tako počutje posameznika kot tudi njegovi odnosi in komunikacija z drugimi. Slednji so namreč pogosto ogledalo našega počutja oziroma naših ustaljenih predstav, ki jih lahko s pomočjo nekaterih tehnik tudi spremenimo ter jih tako vidimo v drugi luči. Če vam stres na delovnem mestu povzroča nerazumevanje s sodelavci ali s šefom, potem vam bodo takšne tehnike zagotovo pomagale, da boste lažje in z večjim veseljem hodili v službo.

Najhuje pri stresu je, da daje občutek nemoči oziroma tega, da človeku življenje polzi iz rok. Tak občutek lahko vodi ne le v slabo počutje, temveč tudi v depresijo in druge resne bolezni, zato ga ne smemo sprejeti kot nekaj samoumevnega, ampak ga začeti premagovati takoj, ko se pojavijo prvi znaki. Če vas služba zelo obremenjuje in zaradi nje celo ne spite oziroma jo ne morete odmisliti niti doma ali v prostem času, potem potrebujete nekajdnevni odklop od nje. Prvo zdravilo proti stresu je počitek, a to ni dovolj. Ko se boste vrnili na delovno mesto, boste spet pod stresom, če ne boste poskrbeli za to, da se naučiti stres premagovati vsak dan sproti. Za to pa lahko poskrbijo tehnike in programi bizinaizi, ki vas bodo naučile, kako premagati stres na delovnem mestu in drugje!

Updated: februar 29, 2016 — 9:11 dop
Business Center Slovenia © 2017