Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Koliko znaša cena domene?

Spletni naslov ali domena je potrebna, da obiskovalci interneta lahko najdejo določeno spletno stran. Cena domene je navadno precej nizka, sploh če jo registrirate pri enem od ponudnikov te spletne storitve, ne pa kupite pri nekom, ki domene preprodaja in zato na zalogo kupi tiste domene, ki bi bile potencialno zanimive za nove uporabnike ter jih nato po veliko višji ceni proda dražje naprej. Če si res želite določeno domeno, pa ta ni več prosta oziroma jo nekdo prodaja zelo drago, morate res dobro premisliti, če se vam tak nakup sploh splača in če je ta domena res vredna toliko denarja.

cena domeneCena domene na prostem trgu je namreč toliko, kot je zanjo nekdo pripravljen plačati. Če bo prodajalec zaslutil, da si določene domene res želite, vam bo ponudil še višjo ceno. V primeru, da razmišljate o nakupu takšne domene, prej dobro pretehtajte tudi ostale možnosti. Domena je namreč sestavljena iz imena domene in končnice. Če določena kombinacija imena in končnice ni več prosta, potem mogoče lahko zamenjate samo domensko končnico in tako dobite zelo podobno domeno, ki vam bo prav tako dobro služila v vaš namen, ali pa zamenjate zgolj eno črko v imenu domene, na primer namesto edine uporabite množino.

Pri uradnih registrarjih je vsaka cena domene precej nizka, ne glede na to, za katero domeno se odločite, odvisna pa je predvsem od izbire domenske končnice, saj so nekatere končnice cenejše kot druge. Navadno ponujena cena velja za registracijo za eno leto. Če se boste odločili za krajši čas registracije, boste včasih odšteli celo več denarja, medtem ko nekajletni zakup ceno domeno lahko kar precej zniža. Vsekakor morate vedeti, da je domena nekaj, kar morate imeti in kar se navadno kupi za dalj časa.

Updated: februar 29, 2016 — 9:12 dop
Business Center Slovenia © 2017