Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Optimizacija spletnih strani ali plačano oglaševanje?

Ne bomo vam lagali: pravilen odgovor na vprašanje ali optimizacija spletnih strani ali plačano oglaševanje je, da potrebujete oboje. Seveda pa si marsikdo tega ne more privoščiti, saj so zagonska sredstva malih podjetij pri nas zelo nizka, pogosto se veliko denarja vloži ali v zalogo ali v nujno opremo, brez katere posel ne more teči, na trženje in znotraj njega na oglaševanje pa se rado pozabi oziroma se prihrani samo še nekaj drobiža. In če tega ni dovolj, da bi bil na vprašanje ali optimizacija spletnih strani ali plačano oglaševanje mogoče odgovoriti, da se bomo odločili za oboje, saj je to najbolj smiselno?

Razmislite o tem, v kaj boste vložili svoj denar in kakšne učinke vam bo to prineslo. Plačani oglasi vam omogočajo, da se pojavljate tako rekoč povsod, vendar so dragi – a pomenijo enkratni vložek, torej za čas, ko poteka vaša kampanja. Nato oglasi izginejo in stroškov ni več, pa tudi učinek hitro izpuhti. Pri optimizaciji pa gre za redna vlaganja vsak mesec, ki nimajo takojšnjih učinkov, vendar so dolgoročna. Če vanjo vlagate danes, bo rezultat današnjega dela na spletu še vedno prisoten tudi čez leta. Pravzaprav se bodo učinki z leti stopnjevali, saj optimizacija pač deluje na dolgi rok.

Kaj naj torej izbere novo, mlado, fizično ali spletno podjetje – naj dobi sredstva optimizacija spletnih strani ali plačano oglaševanje? Vsekakor vam predlagamo, da kolikor je le mogoče namenite za optimizacijo, kar se tiče oglaševanja, pa se poskusite dogovoriti za nekaj brezplačnih možnosti. Povprašajte prijatelje in znance, ali lahko oglašujete na njihovih spletnih straneh in blogih, naredite si nekaj reklame na svojih družabnih profilih in za širjenje ravno tako prosite prijatelje – za začetek bi takšen pristop tudi lahko zadostoval, ko si boste lahko privoščili več, pa ne bo nobene težave, da poskrbite za oboje in vam ne bo potrebno več razmišljati o tem, ali optimizacija spletnih strani ali plačano oglaševanje.

Updated: junij 21, 2017 — 1:58 pop
Business Center Slovenia © 2017