Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

PLC programiranje za začetnike

Vas zanima PLC programiranje? To je vsekakor pomembno znanje, ki je zelo iskano tudi na trgu, poleg tega pa gre za zanimiv segment, ki prinaša veliko izzivov ter uporabo tehnologije v praksi. V osnovi gre za krmiljenje različnih procesov s pomočjo računalnika oziroma tako imenovanega PLC krmilnika, na katerem sprogramiramo določene procese, pa naj si bo to delovanje strojev ali drugih naprav, proizvodne linije, ogrevanja ali česa drugega.

Avtomatizacija različnih procesov

Na tak način se da avtomatizirati praktično kateri koli proces. Dober začetek učenja krmiljenja zato predstavlja upravljanje vašega doma s pomočjo krmilnika, s čimer poskrbite zato, da bodo določeni procesi potekali avtomatsko. To pomeni, da lahko svoje učenje začnete na enostavnem krmilniku, kakršen je recimo vsem dobro znani Siemens LOGO, nato pa svoje znanje nadgrajujete  različnimi izobraževanji in tečaji ter preizkušanjem različnih možnosti v praksi.

Vsekakor pa je lahko za začetnika izziv že PLC programiranje enostavnih procesov, kakršni so recimo prižiganje in ugašanje luči v stanovanju ali hiši, avtomatsko zaklepanje vrat, nastavitve želene temperature v prostoru in podobno. Čeprav gre za preproste procese, pa lahko na tak način dobro osvojite osnove, ki jih boste kasneje potrebovali tudi pri upravljanju bolj zahtevnih procesov, pri katerih bo treba seveda te osnove seveda še dodatno nadgraditi ter znati uporabljati tudi vso drugo opremo za avtomatizacijo oziroma različne segmente znanja treba znati povezati md seboj.

Izobraževanje za nove zaposlitvene priložnosti

Če razmišljate o zaposlitvenih možnostih na tem področju, pa se je vsekakor zelo pametno odločiti tudi za prijavo na ustrezno izobraževanje s tega področja, na katerem boste spoznali prav vso opremo, ki se uporablja v ta namen, se seznanili z različnimi modeli krmilnikov in njihovo uporabo ter se naučili, kako poteka PLC programiranje v praksi. Pri tem je pomembno, da izberete kakovosten tečaj, od katerega boste res kaj odnesli in boste pridobljeno znanje tudi res lahko uporabili v praksi.

Priporočamo vam, da obiščete spletno stran http://www.dankon.si/izobrazevanja in si pogledate, kakšni tečaji so na voljo v Siemensovem vadbenem centru, kjer vam bodo krmiljenje predstavili izkušeni strokovnjaki oziroma predavatelji ter vas naučili vse, kar je potrebno za to, da ga začnete uporabljati samostojno.

Updated: december 18, 2019 — 1:31 dop
Business Center Slovenia © 2017