Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Vse za pakiranje na enem mestu

Intercommerce.si - vse za pakiranje

  • Iščete ustrezno embalažo?
  • Vas zanima, kakšna embalaža je najbolj optimalna za pošiljanje po pošti?
  • Bi radi uporabili embalažo, ki je čim bolj cenovno ugodna?
  • Potrebujete mehurčkasto folijo večjih dimenzij, kartonsko škatlo z izsekanimi odprtinami na točno določenih mestih ali pa zelo robusten povezovalni trak?
  • Morda pa vas zanima, kje se da na enem mestu kupiti vse za pakiranje?
  • Ali pa bi potrebovali nasvet, kako zapakirati lomljiv izdelek, vnetljivo kemijsko snov ali občutljiv prehranski artikel?

Vse to so vprašanja, ki mučijo številne. Podjetja, proizvodni obrati, spletne trgovine, transportna podjetja in številni drugi se sprašujejo, kako najbolj poenostaviti proces pakiranja in ga optimizirati. To lahko storimo na različne načine, zagotovo pa je na prvem mestu to, kakšno embalažo izberemo. Od embalaže je namreč odvisno, kako zapleteno ali enostavno bo pakiranje, koliko časa nam bo vzelo in kako drag bo sam proces z vidika stroškov. Pri tem se lahko odločimo za ročno ali strojno pakiranje. Slednje danes postaja vedno bolj avtomatizirano in dovršeno, zato predstavlja odlično rešitev za marsikatero podjetje ali proizvodni obrat.

Težje izdelke se običajno shranjuje na paletah, saj je to najbolj priročno. Pri tem je običajno treba uporabiti povezovalni trak, ki je lahko narejen iz plastike, kovine ali kakega drugega materiala. Lahko pa se uporabi tudi posebno ovijalno folijo, ki poskrbi za to, da izdelki ostanejo na svojem mestu in ne padejo s palete. Folija dodatno zaščiti tovor tudi pred vlago in omogoči lažje premikanje iz enega konca skladišča na drugega oziroma transportiranje tovora kam drugam. V primeru, da gre za razsuti ali sipki tovor pa so zelo praktične tako imenovane big bag vreče. Možnosti je tako res veliko, če pa gre za manjši ali manj občutljiv tovor, pa jih je na voljo še veliko več.

Pri tem se vam nikakor ni treba omejevati le z najbolj klasičnimi rešitvami za pakiranje, kot so recimo kartonske škatle, ovijalne folije, vrečke ali druga podobna embalaža. V resnici je obseg možnosti zelo velik in izbira različnih variant skoraj neskončna. Sodobni pakirni materiali so zelo obstojni, robustni, predvsem pa prilagodljivi, zato so na voljo številne različne rešitve, med katerimi lahko izbirate. Embalaža je lahko izdelana iz različnih vrst plastike, papirja, kartona ali drugih materialov, odvisno od tega, za kakšen izdelek gre in kako ga bomo skladiščili. Vse za pakiranje različnih izdelkov lahko poiščete kar na spletu ter si tam tudi ogledate, kakšna embalaža bi bila najboljša izbira za vas.

Updated: oktober 23, 2018 — 12:43 pop
Business Center Slovenia © 2017