Business Center Slovenia

All about business in Slovenia

Za delodajalce se je našlo nekaj mikavnega in hkrati odgovornega

Delodajalec pri zaposlitvi delavca vedno gleda tudi na svoje koristi. To je povsem človeško, za marsikoga pa kruto in nedopustno. Pogosto se delavci pritožujejo, da je podjetje uspešno samo zaradi njih in predvsem zato, ker imajo nizke plače, delodajalec pa se lahko pohvali z neverjetnim izkupičkom. Žal pa je to pogosto le plod domišljije delavcev. Tudi delodajalcu ponavadi ni lahko. On ima namreč največje skrbi in seveda največjo odgovornost, ki ji kar ni konca. Zato je prav, da tudi delodajalca kdaj pa kdaj pohvalimo in mu damo kako možnost ali nagrade, če zaposlijo kako osebo.

Ste že slišali za subvencije zavoda za zaposlovanje? Če ste delodajalec, ki je vedno v koraku s časom, potem ste slišali, da je lansko leto na dan prišla možnost subvencije tistih delodajalcev, ki bodo za dobo dvanajstih mesecev zaposlili ljudi, ki so točno določeni z zakonom. Subvencije zavoda za zaposlovanje niso nizke, saj se gibljejo med pet do sedem tisoč evrov. Seveda pa je cilj tega projekta, da bi osebe, ki so bile zaposlene na ta način, ostale tam dlje časa oziroma bi jih delodajalec zaposlil za nedoločen čas.

Tovrstna subvencija se torej delodajalcu zelo izplača, saj na ta način lahko pridobi sredstva, ki jih lahko koristno uporabi, obenem pa na delavca, ki bo kljub svojim letom dober, kvaliteten in bo poskrbel, da bo podjetje še bolj uspešno kot sicer.

Delodajalci, ki prvič slišijo za take vrste subvencije, morajo pohiteti, saj projekt ne bo trajal v nedogled. Časa imajo samo še par mesecev, potem take priložnosti ne bo več.

Če delodajalec torej potrebuje kar nekaj sredstev za nakup npr. novega stroja, obenem pa bi v podjetju prav prišle še ene delovne roke, potem je subvencija zavoda pravi naslov za njih. Na spletni strani Zaposlitev.info bodo lahko izvedeli vse informacije v povezavi s tovrstno subvencijo in še z marsičim.

Updated: april 27, 2017 — 9:42 dop
Business Center Slovenia © 2017